fbpx
Сьогодні
22:24 20 Лип 2018

Сплеск смертельних ДТП: Кабмін оголосив війну старим маршруткам

Фото Politeka

Держава посилює контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень, зокрема, буде вилучати старі і непридатні для транспортування людей автобуси.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Голова відомства Володимир Омелян провів нараду з представниками автомобільної галузі та керівниками компаній-перевізників.

Там він заявив, що більшість автобусних перевезень в Україні здійснюється в небезпечних для пасажира умовах.

"Середній вік маршруток – понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – більше 20 років. Частина автобусів, які називаються "маршрутками", переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ані вимогам безпеки, ані вимогам комфорту", – наголосив міністр.

Він повідомив, що з 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних авто на пасажирські, будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і відправлятися на металобрухт.

"Закликаю всіх перевізників вже зараз працювати над оновленням парку", – заявив Омелян.

Очільник міністерства також зазначив, що Укртрансбезпека разом із поліцією посилять контроль за ринком, зокрема, з метою боротьби із нелегальними перевізниками.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: