fbpx
Сьогодні
16:05 20 Лип 2018

Референдумів на окупованому Донбасі не буде, - Геращенко

Перший віце-спікер парламенту, представник України на переговорах Мінську Ірина Геращенко виключила проведення на окупованій частині Донбасу будь-якого виду референдумів щодо статусу регіону.

Про це вона написала на сторінці в Facebook.

"Ніяких референдумів під дулами автоматів, і розміщеними під школами і дитсадками окупованого Донецька і Луганська російськими танками; ніяких референдумів, організованих на територіях, де 4 роки мізки громадянам промиває російська пропаганда і "лайфньюси", які залякують людей " фашистами та хунтою"; ніяких референдумів, організованих маріонетками Кремля на окупованих Кремлем землях не буде", – написала вона.

Геращенко нагадала, що Мінські угоди передбачають проведення не референдуму, а місцевих виборів за українськомим законодавством.

"Ми твердо стоїмо на позиції, що РФ повинна виконувати Мінські угоди: припинити стріляти, припинити постачання техніки бойовикам, вивести свої війська з перешитими шевронами, "потеряшек" і зброю, звільнити заручників і нам повернути контроль над нашим кордоном", – додала вона.

Віце-спікер також іронічно запропонувала президенту РФ провести на її території референдум по темі підвищення пенсійного віку.

Ніяких референдумів під дулами автоматів, й розміщеними під школами й дитсадками окупованого Донецьку й Луганську…

Posted by Iryna Gerashchenko on Friday, July 20, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: