fbpx
Сьогодні
20:38 20 Лип 2018

Референдум на Донбасі: Вашингтон не підтримує ідею Путіна

Білий дім не розглядає підтримку ідеї Росії щодо референдуму на Донбасі після зустрічі Дональда Трампа з Владіміром Путіним у Гельсінкі.

Про це повідомило агентство Associated Press.

"Адміністрація Трампа не розглядає можливість підтримки підтриманого Путіним заклику про референдум на Сході Україн", – повідомило агентство.

За даними агентсва, Білий дім дотримується позиції, що мінські домовленості 2015 року не передбачають проведення будь-яких референдумів. Крім того, референдум, проведений на непідконтрольній Україні території, не матиме легітимності, вважають у Білому домі.

На підтвердження цієї позиції агентство Bloomberg наводить слова речника Ради національної безпеки Білого дому Гаррета Маркіса. "Адміністрація США не розглядає питання щодо підтримки проведення референдуму на Сході України", – заявив Маркіс.

Агентсво AP також прогнозує, що європейські союзники України теж виступлять проти російської ідеї провести референдум на тимчасово окупованих територіях Східної України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: