fbpx
Сьогодні
09:28 20 Лип 2018

Путін запропонував Трампу провести референдум на Донбасі, - Bloomberg

Президент Росії Володимир Путін заявив дипломатам, що під час саміту він запропонував президенту США Дональду Трампу провести референдум на окупованому Донбасі.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на двох людей, які були присутні під час закритої промови Путіна в четвер.

Путін намагається показати, що він нібито хоче завершення війни на Донбасі, тому запропонував провести референдум, який, як очікується, буде негативно сприйнятий Україною та європейськими союзниками.

Пропозиція Росії вимагає голосування, яке буде проведено під егідою міжнародної спільноти, у якому візьмуть участь жителі окупованих територій. Голосування буде стосуватися статусу цих територій.

Один зі співрозмовників видання заявив, що Трамп попросив Путіна не обговорювати ідею референдуму на прес-конференції після саміту, щоб дати час лідеру США обміркувати це.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков відмовився коментувати деталі того, що Путін сказав про Україну на саміті, зауваживши: "обговорювалися деякі нові ідеї. Над ними будуть працювати".

Нагадаємо, 16 липня у столиці Фінляндії Гельсінкі відбулася зустріч Дональда Трампа з Володимиром Путіним. У місті пройшли акції протесту через зустріч президентів.

Зустріч Трампа з Путіним у Гельсінкі була першими в історії переговорами президентів США та Росії сам на сам за участі лише перекладачів. Путін і Трамп провели тет-а-тет близько двох годин.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: