fbpx
Сьогодні
22:47 20 Лип 2018

Проти рівності: Нацкорпус цькує ЛГБТ у Чернівцях

Національний корпус прийшов до міської ради в Чернівцях, щоб депутати "швидше" розглянули петицію про заборону Фестивалю Рівності.

Про це Українській правді повідомила прес-секретар Нацкорпусу в Чернівцях Яна Телеганова.

"26 липня має відбутися ЛГБТ-фестиваль рівності. Чернівчанин (Микола Гунько – УП) подав петицію про заборону цього заходу, яка набрала потрібну кількість голосів. Ми прийшли до мера, щоб сказати, щоб цю петицію розглянули швидше", – розповіла Телеганова.

Вона стверджує, що мер міста Олексій Каспрук після того, як побачив Нацкорпус, "не з'явився у сесійній залі й зник", проте 20 липня сесія міськради мала б відбутися.

"Ми хочемо прийти в понеділок, поговорити з мером, щоб він зібрав позачергову сесію, тому що вони хотіли винести питання петиції на 26 липня, але сам захід має відбутися 26-го", – пояснила речниця.

Нацкорпус продовжує цькувати ЛГБТ

Вона додала, що представники Нацкорпусу ходили по зебрі на вулиці Головна, щоб привернути увагу містян і влади "до проблеми".

В поліції УП зазначили, що як такого перекриття вулиці не було, акція зайняла не більше 10-30 хвилин.

Місцеве видання "Чернівецький промінь" опублікувало відео протесту активістів на вулицях міста.

#наживо активісти Національного Корпусу перекрили вул.Головну — вимагають заборонити проведення Фестивалю Рівності.

Posted by Чернівецький промінь on Friday, July 20, 2018

Зокрема, на записі видно, як один з містян звинувачує представників Нацкорпусу, що вони, мовляв, бризнули йому в обличчя газовим балончиком. У виданні стверджують, що постраждалих було двоє.

Один із активістів Нацкорпусу прокоментував, що право носити газовий балончик має кожен, а його застосування, то суб'єктивне питання.

У поліції області УП підтвердили, що під час акції був застосований "сльозогінний газ".

"Молодик вступив у суперечку з чоловіком старшого віку, але чи є молодик членом Національного корпусу поки не відомо. Їх обох доставили до райвідділу для дачі показань", – повідомили в поліції.

Видання "Заборона" опублікувало коментар співорганізаторки Фестивалю рівності, яка попросила не називати її ім'я.

"Фестиваль Рівності був анонсований в Чернівцях, як власне і у всіх регіонах, загалом ні місця не було вказано, ми зі свого боку як активістки від ЛГБТ-організації не поширювали ніякої інформації щодо проведення Фестивалю", – сказала вона.

ЛГБТ-прайди в Україні проводяться в столиці та багатьох обласних центрах. Під час акції, безпеку і правопорядок в містах забезпечують тисячі правоохоронців, тому що прихильники традиційних цінностей і націоналісти нерідко проявляють агресію проти учасників маршів.

Зокрема, в червні під будівлею Верховної Ради влаштували протест проти проведення "маршів рівності" і за "традиційні сімейні цінності". Серед учасників акції були молодики у футболках "Національного корпусу".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: