fbpx
Сьогодні
19:52 19 Лип 2018

В Україн з 1 жовтня забудовникам дозволять склити балкони

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оновлює державні будівельні норми, згідно з якими з 1 жовтня дозволить скління балконів та лоджій вище третього поверху.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе, передає прес-служба Кабміну.

За його словами, наразі діючі  норми забороняють скління балконів при проектуванні та будівництві багатоповерхівок і тому жителі потім роблять це самостійно.

"Таке самовільне скління псує зовнішній вигляд будівель і взагалі наших міст. Часто окрім цього, вони ще й розширюють площі балконів, перетворюючи їх на жахливі прибудови", – розповів Парцхаладзе.

"І це вже питання безпеки людей, які проживають в таких будинках чи проходять повз них. Ми переглянули цю норму і у нових змінах в ДБН ввели можливість скління балконів при проектуванні. Вони вступлять в силу з 1 жовтня", – сказав він.

Зазначається, що відповідно до нових змін, скління балконів або лоджій з шириною не менше 1,2 м дозволяється виконувати, якщо площа скління становить не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна влаштовуються з сумарною шириною не менше 1,2 м і відчиняються на бік балкона.

За словами заступника міністра, така норма запобігатиме самовільному склінню балконів, покращить зовнішню естетику будинків та дозволить розширити можливості пожежної безпеки жителів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: