fbpx
Сьогодні
11:58 19 Лип 2018

В ОБСЄ шукають шпигуна серед своїх через витік інформації

Фото osce.org

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ проведе внутрішнє розслідування через оприлюднені німецькими журналістами дані про витік інформації.

Про це повідомляє українська редакція DW.com з посиланням на агентство AFP.

Зазначається, що представниця місії Ірина Коробко назвала "важким ударом" обвинувачення щодо витоку секретних даних ОБСЄ російським спецслужбам.

За її словами, СММ проведе внутрішнє розслідування через підозру в шпигунстві у своїх лавах та перевірить, що і як трапилося.

Раніше німецькі ЗМІ провели розслідування і з'ясували, що внутрішні документи спостерігачів ОБСЄ в Україні потрапили до рук Федеральної служби безпеки Росії.

Відзначається, що йдеться про внутрішні звіти місії про події на окупованих територіях Донбасу, а також про дані щодо комунікації першого заступника глави СММ Александра Хуга.

Також серед документів – міні-досьє на членів місії. Зокрема, описані їхні риси характеру, схильність до вживання алкоголю, фінансове становище, типи жінок, які їм подобаються, і тому подібне.

Згідно з дослідженням, документи, вірогідно, були передані російським агентам одним із співробітників місії ОБСЄ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: