fbpx
Сьогодні
18:12 19 Лип 2018

Україна вперше долучилася до глобального руху благодійності #GivingTuesday

У 2018 році Україна підписала меморандум про співпрацю із головним офісом #GivingTuesday і офіційно стала частиною глобальної благодійної спільноти, яка існує у понад 150 країнах світу і тільки за минулий рік зібрала понад 60 мільйонів доларів. В Україні цей рух носить назву #ЩедрийВівторок і його мета — об'єднати всіх людей, хто у будь-якій формі займається благодійністю, незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової та національної приналежності. Ініціатори руху мріють, що до нього долучаться мільйони людей і він стане невід'ємною частиною життя і одним із найбільш очікуваних днів року для кожного українця.

Ідея #GivingTuesday з'явилася у 2012 році в США. В останній вівторок листопада мільйони учасників по всьому світу проводять різноманітні акції на користь благодійних організацій і розміщують інформацію про це в соціальних мережах із закликом зробити добро для тих, хто його найбільше потребує.

«Понад 70% українців упродовж останніх 12 місяців пожертвували на потреби нужденних у середньому від 100 до 500 гривень. Цю позитивну тенденцію і готовність українців віддавати показало дослідження GfK Ukraine та Corestone Group, яке ми провели перед стартом проекту. Наша мета зробити благодійність і волонтерство популярними, модними і природними явищами. Кожен акт доброчинності значущий, а кожен учасник важливий, особливо коли ми діємо разом. Тому ми запрошуємо усі благодійні фонди, громадські організації, а також великі компанії, заводи, міністерства, школи, університети і кожного українця долучитися до всеукраїнського руху добра #ЩедрийВівторок»

Катерина Загорій, ініціатор #GivingTuesday в Україні, засновник Фонду родини Загорій

У 2018 році #ЩедрийВівторок відбудеться 27 листопада, у тиждень перед Чорною п'ятницею. Кожен, хто в цей день готовий зробити добру справу, може стати учасником руху і поділитися не тільки грошима, а й часом, або тим, що має, знає і вміє. Обов'язковою умовою є розказати про це у соцмережах і заохотити своїх друзів та знайомих — якомога більше людей —  приєднатися до акції. Якщо ви зацікавились ідеєю руху — неважливо, чи представляєте ви державну, приватну, неурядову організацію, чи це ваше особисте бажання — заповніть просту онлайн-форму https://goo.gl/forms/BMjYWzagQQB064gw2 і станьте його частиною.

«#GivingTuesday надихає людей працювати разом заради кращого майбутнього, доцільніше допомагати благодійним організаціям та підтримувати справи, у які вони вірять, створюючи кращий світ. Те, що Україна стала частиною глобального руху  #GivingTuesday, показує, наскільки важливими є для вашого народу щедрість та бажання робити добро. Разом із рештою світу це має велику силу»

Генрі Тіммс, засновник та ідейний натхненник #GivingTuesday

В Україні до ініціативної групи увійшли «Фонд родини Загорій», Благодійний фонд «Таблеточки», «Клуб Добродіїв», а також «Український форум благодійників».

Підписуйтесь на сторінку #ЩедрийВівторок, щоб долучитися до Всеукраїнського руху благодійності, та стежити за новинами: https://www.facebook.com/GivingTuesdayUA

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: