fbpx
Сьогодні
19:58 19 Лип 2018

Пожертви з душком: священик Києво-Печерської лаври намагався вивезти до РФ понад $50 тисяч "внесків парафіян"

Священик Києво-Печерської лаври намагався перевезти до Росії незадекларовані 52 700 доларів США.

Про це повідомляє Судова влада України.

"Суд першої інстанції визнав священика винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.472 Митного кодексу України (Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення), конфіскував вилучену валюту та призначив штраф у розмірі 100% не задекларованих грошових коштів", – сказано у повідомленні.

Священик під час засідання заявив, що "не мав наміру приховувати грошові кошти, які є пожертвами прихожан на відновлення Києво-Печерської лаври і придбання церковного начиння".

Проте, заповнюючи декларацію, він зазначав, що переміщує з собою одне місце з ручною поклажею і валюту у розмірі 70 Євро. Крім того, у ході усного опитування він також повідомив, що ні валюти, крім задекларованої ним, ні будь-яких інших товарів та предметів, які б підлягали обов'язковому декларуванню, він через кордон не переміщує.

Таким чином, згідно рішення суду, священика Києво-Печерської лаври було визнано винним та конфісковано в дохід держави вилучені 52 700 доларів США. Також служитель київського храму поповнить державну казну ще на 1 420 160,69 гривень у вигляді сплати штрафу за порушення Митного кодексу України.

Священнослужитель збирався їхати потягом сполученням Київ-Москва.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: