fbpx
Сьогодні
16:24 19 Лип 2018

Пошук альтернатив: Україна почала імпортувати хлор із Румунії

В Україну почав надходити імпортований хлор із Румунії, очікуються ще поставки з Польщі, Словаччини та Узбекистану.

Про це повідомила віце-президент Асоціації водоканалів України Ольга Бабій у коментарі 112 Україна.

"З Румунії вже потихеньку заїжджає малими партіями, 30-40 тонн на тиждень. Але цього недостатньо для загальної потреби. Що стосується Узбекистану, вони зараз підтверджують можливість поставки хлору в цистернах, це також кінець серпня", – заявила вона.

Крім того, вона додала, що Словаччина, Польща можуть починати відвантаження, та їхній хлор може бути в Україні до 30 серпня.

При цьому, на сайті київського водоканалу зазначається, що з поставками хлору з Європи можуть виникнути проблеми, оскільки цистерни з європейським хлором не можуть змінювати колісну базу, а такожмають бути сертифіковані на території України.

"Завезення рідкого хлору у контейнерах автомобілем займає багато часу, з урахуванням того, що таких контейнерів недостатньо", – зазначає прес-служба водоканалу.

Бабин додала, що протягом цього тижня переобладнувалися все потужності для того, щоб перерозподіляти всі решту запасів хлору серед інших водоканалів.

Нагадаємо, що 15 червня Дніпроазот припинив свою роботу у зв'язку зі збитковістю. Підприємство було виробником і постачальником рідкого хлору й соляної кислоти, які необхідні для очищення води.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: