fbpx
Сьогодні
19:31 19 Лип 2018

Наймасовіше отруєння дітей в області за останні роки. Денісова розповіла шокуючі подробиці

У лікарні залишаються 78 дітей, які раніше отруїлися в дитячому таборі в Донецькій області. Цей випадок отруєння назвали наймасштабнішим в країні за останні роки.

Про це повідомляє прес-служба українського омбудсмена Людмили Денісової.

Перебіг захворювання госпіталізованих дітей стабільний, загрози їхньому життю немає. Троє з них отримують інфузійну терапію.

Сам табір належить слов'янському підприємству Бетонмаш, цього року в оренду його взяв керівник дитячого закладу Яструбок, який розташований у 8 км від табору Орлятко.

Перші випадки захворювань з'явилися 15-16 липня – у працівників харчоблоку. Потім їх зафіксували у дітей.

Напередодні в таборі побував регіональний координатор омбудсмена Павло Лисянський.

"Інформацію, яку надав мені регіональний координатор – шокуюча. Я на фото побачила, що харчоблок перебуває у жахливому стані. У закладах несвободи бувають кращі умови! Також нам розповіли, що один хлопчик скаржився ввечері на погане самопочуття, але він не зміг знайти навіть вожатого табору, тому чекав до ранку", – розповіла Людмила Денісова.

У ході наради з омбудсменом стало відомо, що працівники Орлятка не дотримались встановленого меню харчування для дітей, порушували правила зберігання продуктів, їх обробки і товарного сусідства. Зокрема, молочні продукти зберігалися при температурі в 12 градусів тепла при нормі в +4, а ковбаса зовсім не мала дати виготовлення та терміну зберігання.

Отримано інформацію про те, що одна зі співробітниць табору тиждень працювала з дітьми без медичної книжки.

Також Людмила Денісова з'ясувала, що з боку адміністрації було відсутнє реагування на перші скарги дітей на погане самопочуття.

"Лікар підозрювала, що в дітей якась серйозна інфекція, але свідомо зробила запис в журналі, що в діток прояви ОРЗ. Замість того, щоб терміново звертатися до Санепідеміологічної служби, вони з директором вирішили почекати до ранку" – розповіла омбудсмен.

Денісову також шокували умови проживання дітей у даному закладі.

"Табір закритий й відкривати його зараз не можна. Жахливий стан харчоблоку, жахливі подушки й ковдри – як можна було класти на них дітей? В маленьких кімнатах – по 12 ліжечок. Таке ставлення до дітей шокує" – підкреслила омбудсмен.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: