fbpx
Сьогодні
22:01 18 Лип 2018

Заява Єврокомісії: Косово готове до безвізу з ЄС

Фото EPA

Європейська комісія підтвердила, що Косово виконало всі критерії, необхідні для візової лібералізації з Європейським Союзом.

Про це у середу на прес-конференції в Брюсселі повідомив єврокомісар з питань міграції та внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос, повідомляє ЄП.

"Сьогодні ми можемо підтвердити, що Косово пройшло всі етапи "дорожньої карти" щодо візової лібералізації. Це було непросто, ми це знаємо, тому ми повинні віддати належне президенту і його уряду за те, що вони зробили в останні місяці", – заявив Аврамопулос.

Аврамопулос похвалив Косово за прихильність до боротьби з організованою злочинністю і корупцією. Це був останній невиконаний критерій після того, як Косово у березні ратифікувало угоду про демаркацію кордону з Чорногорією.

"Зараз наступний крок – за Європарламентом і Радою ЄС, які повинні схвалити пропозицію комісії від 2016 року, і я закликаю їх зробити це швидко", – сказав Аврамопулос, додавши, що безвізовий режим передбачає як "права, так і зобов'язання".

Президент Косова Хашим Тачі сподівається, що наступні етапи візової лібералізації будуть завершені швидко і громадяни Косова зможуть їздити до ЄС без віз вже до кінця року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: