fbpx
Сьогодні
15:00 18 Лип 2018

Російські ЗМІ запустили фейк про закриття єдиної в Україні школи кобзарів

Деякі російські та українські ЗМІ повідомили фейкову новину про закриття єдиної школи кобзарів в Україні у селі Стрітівка, що на Київщині.

Про це пише Радіо Свобода.

Однак, як розповіла директор закладу Світлана Колосовська, школу поки не закривають, хоча і є проблема з набором студентів на перший курс.

Так, наприклад, сайт "Русская весна" написав: "Зрада: в Україні закривається єдина школа кобзарів".

Цей же заголовок і повідомлення поширив російський "Спутник".

Російські ЗМІ пишуть, що українські патріоти начебто сильно обурені закриттям навчального закладу – єдиного в країні, де професійно готували кобзарів.

А про "зраду" нібито повідомив український актор і режисер Олександр Ігнатуша, який звернув увагу на проблему.

"Закрили єдину в Україні Школу кобзарів в селі Стрітівка, (офіційна назва – Стретовскій педагогічний коледж кобзарського мистецтва). Без попередження викладачів і учнів. Причини поки не відомі, але факт кричущий", – написав Ігнатуша на своїй сторінці в Facebook.

Проте, Стретовску вищу педагогічну школу (коледж) кобзарського мистецтва не закрили. Але в подальшому це не виключено. Причина – недобір студентів: на новий навчальний рік записалися тільки троє молодих людей.

Набір учнів триватиме до 25 липня, після чого буде прийнято рішення про те, чи буде сформована група на перший курс. Поки погодилися тільки три людини з необхідних за держзамовленням 12-ти чоловік.

Про те, що коледж не закривають, повідомила в інтерв'ю "Главкому" директор навчального закладу Світлана Колосовська.

"Якщо більше ніхто не подасть заявки, то, звичайно, першого курсу у нас не буде. Зате будемо доучувати дітей, які навчатимуться на другому, третьому і четвертому курсах, всього 21 чоловік. У той же час на вакантні місця на цих курсах можемо набрати людей ", – розповіла директор.

Колосовська сподівається, що всеукраїнський резонанс навколо теми можливого закриття коледжу послужить хорошою рекламою, щоб діти обрали цей заклад для навчання.

Стрітівська вища педагогічна школа кобзарського мистецтва була створена в серпні 1989 року на базі восьмирічної загальноосвітньої школи. Організаційно спочатку школа була структурним підрозділом Богуславського педучилища, а з 1997 року стала окремим навчальним закладом I рівня акредитації.

Фейк про школу Фейк про школу Фейк про школу

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: