fbpx
Сьогодні
14:25 18 Лип 2018

Міністр оборони часів Януковича отримав статус біженця у Білорусі

Колишній міністр оборони України Михайло Єжель отримав статус біженця в Білорусі на тлі звинувачень у посадових злочинах.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У визначенні Солом'янського районного суду міста Києва від 5 липня 2018 року зазначено, що прокурор звернувся до суду з клопотанням про здійснення спеціального судового провадження в кримінальній справі за обвинуваченням Єжеля в зловживанні владою і службовим становищем.

Підставами для проведення такого спецпровадження прокурор вказав, що 5 лютого 2016 року підозрюваний був оголошений в розшук у зв'язку з невстановленням його місцезнаходження.

Разом з тим слідству відомо, що 9 серпня 2014 року Михайло Єжель перетнув державний кордон України в пункті пропуску "Нові Яриловичі" у напрямку Білорусі, але даних про його в'їзд в Україну немає.

У квітні 2016 року Єжель письмово звернувся до слідчого Головної військової прокуратури України з клопотанням про закриття кримінального провадження у зв'язку з відсутністю складу злочину.

"Довідкою Головного управління військової контррозвідки від 16.05.2017 року встановлено, що в республіці Білорусь особі надано статус біженця і за оперативними даними проживає з сім'єю в Мінську, де знімає квартиру", – сказано в мотивувальній частині судового визначення.

У зв'язку з цим суд задовольнив клопотання прокурора щодо здійснення спеціального судового провадження в справі Єжеля.

Екс-міністр підозрюється у тому, що навмисне в інтересах третіх осіб в 2011-2012 роках видав чотири окремих доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих приватними підприємствами, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації.

Зазначеними діями було завдано збитків державі на загальну суму в майже 43 млн грн, а Єжель був оголошений в державний розшук.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: