fbpx
Сьогодні
Фото 14:27 18 Лип 2018

Біля НАЗК у Києві з'явився пам'ятник корупціонеру у клітці

Фото: Інформатор

Біля будівлі Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) у Києві в середу вранці активісти встановили пам'ятник корупціонеру.

Пам'ятник є позолоченою кліткою, всередині якої сидить позолочений манекен у кепці з мішками грошей, передає Інтерфакс-Україна.

Організатор акції, виконавчий директор антикорупційної платформи "ІнтегрітіЮА" Володимир Крейденко пояснив, що день встановлення пам'ятника обрано невипадково – це день народження відомого борця з апартеїдом, колишнього президента ПАР Нельсона Мандели.

"Цим пам'ятником ми хочемо показати чиновникам, що боротьбу з корупцією необхідно продовжувати і не зупинятися ні перед чим. Як ви знаєте, обсяги боротьби з таким явищем в Україні останнім часом зменшилися, Україна у світових рейтингах антикорупційних країн, як і раніше, посідає найнижчі позиції. Необхідно змінювати цю ситуацію", – сказав він.

пам'ятник корупціонеру

Фото: Інформатор

За словами організаторів проекту, "хабарник" буде переїжджати з місця на місце, курсуючи по територіях різних органів з боротьби з корупцією. Таким чином він буде нагадувати працівникам відомств про те, що корупціонерів потрібно карати і саджати за ґрати.

Крейденко зазначив, що пам'ятник обійшовся організації в 1 тис. грн, а створювали його переважно своїми силами.

Відповідаючи на запитання, чи отримували активісти дозвіл у НАЗК на встановлення пам'ятника біля будівлі Агентства, представник організації сказав, що по такий дозвіл вони не зверталися, проте запросили керівництво НАЗК на церемонію встановлення.

Однак представників НАЗК на встановленні пам'ятника не було, співробітники Нацагентства поспішали на роботу, активісти не перешкоджали їм проходити до будівлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: