fbpx
Сьогодні
18:44 18 Лип 2018

Альтернатива хлору: як в Херсоні знезаражують воду гіпохлоритом

Херсонський водоканал відмовився від хлорування води та перейшов на більш безпечний для здоров'я метод очищення води ще у 2012 році.

Воду, яку мешканці отримують через водогін, знезаражують гіпохлоритом натрію. Цей препарат дезінфікує як і хлор, але простіший у використанні, і головне – більш безпечний для здоров'я людей та навколишнього середовища.

Дезінфекція води гіпохлоритом натрію ще і набагато дешевша, і потребує менших енерговитрат.

"Хлор ми не використовуємо вже кілька років. Гіпохлорит відомий вам як звичайна білизна. Він безпечний і виробляється за допомогою електролізу з кухонної солі", – розповіла керуючий справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Катерина Гандзюк у своєму Facebook.

"Не допомагайте уряду Гройсмана знайти підстави для того, аби дотувати "ДніпроАзот" Коломойського, поцікавтеся, чи встановив вже водоканал у вашому місті електролізну установку, чи перейшов на гіпохлорит і що взагалі зробила ваша міська влада, аби ви не залежали від не дуже порядного монополіста", – зазначила вона.

Покажу вам як в Херсоні знезаражують воду гіпохлоритом. Хлор ми не використовуємо вже кілька років. Гіпохлорит відомий…

Posted by Катерина Гандзюк on Tuesday, July 17, 2018

Нагадаємо, у середині літа над Києвом та іншими містами України нависла загроза залишитися без питної води – її буде просто нічим знезаражувати. Зупинився "ДніпроАзот" – єдиний виробник рідкого хлору в країні, який контролюють колишні власники "ПриватБанку" Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. Офіційна причина: збитковість виробництва через високі ціни на енергоресурси. Підприємство висуває вимогу – дати дозвіл на підвищення ціни на хлор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: