fbpx
Сьогодні
12:30 17 Лип 2018

Януковича хотіли знищити, як Чаушеску і Кравчук про це знав, - адвокат екс-президента

Сторона захисту екс-президента Віктора Януковича хотіла викликати на допит першого українського президента Леоніда Кравчука.

Про це клопотав адвокат екс-президента Віталій Сердюк на засіданні 17 липня Оболонського районного суду, повідомляє Українська правда.

"Кравчук під час зустрічі у п'ятницю надав свою згоду прийти до Оболонського суду та надати свідчення щодо відомих йому обставин 2014 року, зокрема у лютому", – пояснив Сердюк.

"Просимо надати повістку для забезпечення допиту Кравчука у даному засіданні", – додав адвокат.

Сердюк заявив, що Кравчуку відомо про "загрози" Януковичу, але головуючий суддя Владислав Дев'ятко відмовив у задоволенні клопотання, тому що свідчення Кравчука більше сформовані зі слів третіх осіб.

За словами Сердюка, Кравчук міг би розказати про існування "плану знищення Януковича", який він порівняв з планом розправи над диктатором Румунії Ніколае Чаушеску.

Також захист Януковича клопотав про огляд австрійського інтернет-сайту, якому Путін давав інтерв'ю, де говорив про "волевиявлення кримчан на референдумі" і про "збільшення контингенту російських військових на півострові, щоб захистити російську військову базу".

Суддя перепитав, чи це означає, що захист хоче викликати Путіна на допит, проте Сердюк заявив, що після засідання адвокати напишуть запит у російське відомство, щоб підтвердити достовірність інтерв'ю.

Прокурор Руслан Кравченко також висловився і заявив, що захист Януковича стає на сторону агресора.

Суд вирішив задовольнити дане клопотання і дослідити виступ Путіна, де той говорив, що Крим за жодних умов не повернеться до України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: