fbpx
Сьогодні
17:07 17 Лип 2018

Україна без хлору. Єдиний виробник готовий відновити роботу за однієї умови

Єдиний виробник рідкого хлору в Україні компанія "Дніпроазот" готова відновити роботу за умови підвищення цін.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

"У зв'язку зі значним подорожчанням енергоресурсів, зокрема, природного газу, виробництво аміаку і карбаміду в АТ "Дніпроазот" стало економічно невигідним, підприємство було зупинено повністю. В тому числі, зупинила свою роботу хлорна група цехів, обсяг виробництва якої становить лише 10% від загального обсягу", – йдеться в повідомленні.

Однак на підприємстві відзначили, що обладнання з виробництва хлору знаходиться в робочому стані і готове до використання і відновлення виробництва в будь-який момент.

"АТ "Дніпроазот" готове відновити виробництво рідкого хлору, незважаючи на економічні збитки підприємства. Для відновлення роботи хлорної групи цехів АТ "Дніпроазот" нами розглянута необхідність підвищення цін для якнайшвидшого відновлення роботи зазначених цехів підприємства. У зв'язку з цим, нами підготовлено економічне обґрунтування необхідності підвищення цін на вироблену продукцію", – зазначає прес-служба.

Повідомляється, що відповідне звернення направлено 2 липня 2018 року в Антимонопольний комітет України і знаходиться на розгляді вже два тижні.

Мета даного звернення – отримати висновок про можливість підвищення підприємством ціни на рідкий хлор і відповідності вищевказаних дій АТ "Дніпроазот" положенням антимонопольного законодавства України.

Прес-служба відзначає, що нова ціна на хлор, яку вони пропонують встановити, відповідає середньоринкової в 2018 році з розрахунку за 1 тонну хлору, згідно з інформацією на сайті Прозорро.

"Адміністрація АТ "Дніпроазот", розуміючи всю важливість і значимість даного питання, готова вже зараз укласти прямі контракти на постачання рідкого хлору. Дані контракти вступлять в силу відразу ж після отримання роз'яснень від АМКУ", – відзначили в прес-службі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: