fbpx
Сьогодні
17:51 17 Лип 2018

У вересні з Києва відправиться перший пасажирський потяг до країн Балтії

28 вересня зі столиці України відправиться перший пасажирський потяг за маршрутом Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

"Минулорічний порядок денний, який був погоджений у Литві, дав результат цього року. Ми маємо потяг чотирьох столиць (Рига – Вільнюс – Мінськ – Київ), який стартує 28 вересня з Києва", – цитуються в повідомленні слова міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Він пообіцяв, що Україна матиме також пряме авіаційне сполучення між Вільнюсом і Львовом та "низку інших перспективних проектів".

Вартість квитка купейним вагоном до Риги становитиме близько 1855 грн (59 євро), тривалість подорожі складе 15 годин з урахуванням проходження кордонів. Поїзд відправлятиметься з Києва близько 15:00 і прибуватиме до Риги близько 6:00 наступного дня.

Станом на початок квітня "Укрзалізниця" закупила для цього потягу 28 нових пасажирських вагонів у Крюківського вагонобудівного заводу.

У 2017 році Мінінфраструктури планувало запустити пасажирський поїзд п'яти столиць за маршрутом Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига – Таллінн. Однак, очевидно, від естонської столиці вирішили відмовитися.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: