fbpx
Сьогодні
19:49 17 Лип 2018

Суд закрив справу проти Денісової щодо конфлікту інтересів під час призначенні її на посаду омбудсмена

Фото krymr.com

Печерський райсуд Києва закрив справу про конфлікт інтересів уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової під час призначенні її на посаду омбудсмена.

Про це йдеться у постанові Печерського районного суду міста Києва.

Згідно з протоколом про адмінпорушення Денісова, будучи народним депутатом, 15 березня брала участь в обговоренні і голосуванні за свою кандидатуру на посаду омбудсмена.

Зокрема, після завершення виступу Денісова заявила: "Я розраховую на вашу підтримку".

"Достеменно вбачається, що ОСОБА_2 (Денісова – ред.) під час безпосередньої участі в обговоренні та надалі в голосуванні за питання… стосовно призначення її на посаду Уповноваженого ВР з прав людини не вжила заходів щодо недопущення виникнення реального конфлікту інтересів", – йдеться в матеріалах суду.

На думку НАЗК, Денісова мала "приватний інтерес, пов'язаний … з кар'єрним зростанням, немайновим інтересом, зумовленим повноваженнями та особливим статусом посади" омбудсмена.

Водночас Денісова і її захисник заявляли на суді про відсутність в діях омбудсмена складу адмінпорушення та просили провадження по справі закрити.

Суддя закрив провадження у справі "у зв'язку з відсутністю події та складу адміністративного правопорушення".

Нагадаємо, НАЗК встановило, що Денісова як народний депутат 15 березня попри "конфлікт інтересів" брала участь в обговоренні та в голосуванні в парламенті за порядок денний щодо призначення її на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Цим вона, на думку агентства, порушила вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, встановлені статтею 28 закону "Про запобігання корупції".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: