fbpx
Сьогодні
21:02 17 Лип 2018

На тлі протекціонізму США: ЄС і Японія підписали найбільшу в історії торговельну угоду

Євросоюз та Японія підписали найбільшу в історії відносин угоду про економічне партнерство.

Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії у Twitter.

Разом ЄС та Японія складають майже третину світового ВВП. Європейсько-японська угода про економічне партнерство є найбільшою, колись обговорюваною Євросоюзом. Вона створює зону відкритої торгівлі, що охоплює понад 600 млн людей", – йдеться у повідомленні.

Церемонія підписання відбулася у Токіо. ЄС представляли президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер та президент Європейської Ради Дональд Туск, Японію – прем'єр-міністр Сіндзо Абе.

"З підписанням угоди про економічне партнерство з Японією ми робимо заяву про майбутнє вільної та чесної торгівлі. Ця угода ставить в основу справедливість і цінності. У протекціонізмі немає захисту – і немає єдності, де існує однобічність", – сказав Юнкер.

Єврокомісар з питань торгівлі Сессілія Мальмстрьом раніше заявила, що угода спрямує "сильний сигнал світу" проти американського протекціонізму.

Ці події відбулися на тлі заяви президента США Дональда Трампа, що у питанні торгівлі ЄС, Росія і Китай є противниками Сполучених Штатів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: