Новини

Електронні та безпілотні: “Антонов” робитиме повітряні таксі

ДП "Антонов" та швейцарська компанія "AIR-ION Technologies SA" підписали меморандум щодо налагодження партнерства у розробці, випробуваннях, сертифікації та виготовленні гібридних та електричних безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляє прес-служба ДП.

Як наголошується, літальні апарати будуть виготовлятися на  базі модульної уніфікованої багатофункціональної платформи розробки компанії "AIR-ION Technologies SA" для виконання різноманітних цивільних та військових задач.

Попередньо заплановано виробництво чотирьох типів безпілотних літальних апаратів (БПЛА – Ред.) з максимальною злітною вагою 1500 кг та крейсерською швидкістю 185 км/год.

"Документ передбачає декілька етапів співробітництва, на першому з яких партнери проведуть дослідження світових технологій та ринку щодо застосування електричних БПЛА в якості повітряного таксі, а також гібридних БПЛА в інших цивільних та військових цілях", – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, "Антонов" братиме участь у розробці планера цих літальних апаратів, виготовленні дослідних зразків, проведенні їх випробувань, сертифікації, а в перспективі на виробничих потужностях ДП планується налагодити лінію з серійного виробництва БПЛА.

"Світовий ринок цивільних  БПЛА в якості електричних повітряних таксі, для охорони держкордонів, патрулювання, завдань забезпечення безпеки, служб з надзвичайних ситуацій, логістики та інших зросте з 17,8 млрд доларів в 2017 році до 48,8 млрд доларів в 2023 році", – повідомляє прес-служба.

"Загальний об'єм ринку за цей період перевищить 215 млрд доларів. Об'єм ринку військових БПЛА протягом 2017-2027 рр. оцінюється в більше ніж 133 млрд доларів", – йдеться у повідомленні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Міноборони: забезпечення одного військового без зброї оцінюється в $30 тисяч

Забезпечення одного військовослужбовця, не враховуючи зброю, обходиться державному бюджету в 30 тисяч доларів, або близько… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Знай наших: збірна України з хокею виграла Чемпіонат світу 2024 у Дивізіоні IB та підвищилася у класі

У Литві завершився чемпіонат світу з хокею у Дивізіоні IB, де збірна України виборола перемогу.… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Повітряних Силах розповіли, чому росія обрала тактику ударів балістикою по Україні

Є ціла низка причин у тому, що останнім часом російські загарбники при ударах по Україні… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Набув чинності закон, який скасовує статус “‎обмежено придатний”: деталі

Міністерство оборони України внесло зміни до свого наказу №402, який регламентує роботу військово-лікарських комісій (ВЛК).… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Politico: Україна все більше зацікавлена в американських MQ-9 Reaper

Україна все більше зацікавлена в отриманні розвідувального безпілотника MQ-9 Reaper від Сполучених Штатів Америки, піднявши… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

В Україні запрацювали ще майже 50 центрів життєстійкості: як працює це рішення

На всій території України з травня відкрилися ще 48 нових Центрів життєстійкості, які вже почали… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.