fbpx
Сьогодні
19:12 17 Лип 2018

Еко-транспорт. У Німеччині запустять пасажирські водневі поїзди

Уряд Німеччини видав дозвіл на комерційне використання поїздів Coradia iLint, які використовують водневе паливо.

Поїзд Coradia iLint від компанії Alstom – перший у світі, який виробляє електроенергію для тяги з водневих паливних елементів, повідомляє профільний сайт Railway Technology.

Перші пасажирські перевезення новими поїздами почнуться в кінці літа 2018 року в мережі Ельба-Везер. Спочатку на лінії вийдуть два склади.

"Це рішення є важливою віхою для Coradia iLint і рішучим кроком в напрямку чистої і орієнтованої на майбутнє мобільності. Alstom дуже пишається цим регіональним поїздом і тим фактом, що тепер він буде здійснювати регулярні пасажирські перевезення", – заявив віце-президент Alstom R & D Innovation Вольфрам Шваб.

"Водень – справжня і ефективна альтернатива дизелю. Особливо на вторинних лініях, де повітряні електролінії не є економічними або поки недоступні, ці поїзди є екологічно чистим варіантом. Ось чому ми підтримуємо і просуваємо технологію, щоб вивести її на поверхню", – підкреслив уповноважений представник Федерального уряду Німеччини із залізничних перевезень Енак Ферлеманн.

У листопаді минулого року Alstom підписав контракт з місцевим транспортним органом землі Нижня Саксонія на поставку 14 поїздів з водневим паливним елементом. Контракт також включає забезпечення технічного обслуговування та енергопостачання терміном на 30 років. Компанія також отримала 8 млн євро від уряду Німеччини в рамках Національної інноваційної програми

Поїзд Coradia iLint з використанням водневих паливних елементів може проїхати до 800 кілометрів на одній зарядці. Поїзд буде перевозити 300 пасажирів, з яких 150 осіб зможуть сидіти на місцях, інші 150 місць – стоячі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: