fbpx
Сьогодні
21:52 16 Лип 2018

Заява: Угорщина і надалі блокуватиме засідання комісії Україна-НАТО

Відсутність на саміті НАТО засідання комісії Україна-НАТО на рівні лідерів Альянсу є результатом блокування Угорщини, бо Київ не вніс зміни до закону про освіту.

Про це заявив у Брюсселі угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто, інформує Радіо Свобода.

«Ми маємо щодо цього серйозний конфлікт, бо Україна абсолютно нічого не зробила у сенсі очікувань Венеційської комісії. Ми продовжуємо з ними переговори, однак нічого не було зроблено, маючи майже вісім місяців для того, щоб привести (закон про освіту – ред.) у відповідність до міжнародних очікувань», – заявив Сійярто по завершенні засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС.

Він висловив сподівання, що Україна внесе зміни до мовного пункту у майбутньому, бо Будапешт «має чіткі очікування, що Україна відповість на вимоги Венеціанської комісії.

«Ми вирішили блокувати всі засідання комісії Україна-НАТО на рівні послів і міністрів. Саме тому не було й запланованого саміту Україна-НАТО під час зустрічей лідерів минулого тижня», – зауважує Сійярто.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: