fbpx
Сьогодні
11:50 16 Лип 2018

Затриманих українських рибалок варто обміняти на моряків "Норда", - Денісова

Фото krymr.com

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросила президента Петра Порошенка розглянути можливість обміну українських рибалок судна "ЯМК-0041" на моряків "Норда"

Про це йдеться на офіційному сайті омбудсмена.

До Денісової минулого тижня звернулись родини членів екіпажу риболовецького судна "ЯМК-0041", затриманого 4 травня російськими прикордонниками, і попросили допомогти повернути моряків додому.

На борту знаходилися п'ять громадян України, яких вже 2 місяці примусово утримують на території анексованого Криму.

У Росії тим часом порушили кримінальне провадження щодо капітана судна за частиною 3 ст. 256 Кримінального кодексу РФ (незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів, вчинений особою з використанням свого службового становища).

"Капітан утримується у Сімферопольському СІЗО, а інші члени екіпажу перебувають у статусі свідків та не мають можливості залишити територію півострова Крим, через вилучення паспортів громадянина Україна для виїзду закордон", – повідомила Денісова.

За її словами, стан здоров'я моряків вкрай незадовільний,адже агенти ФСБ психологічно тиснуть та залякують їх.

Нагадаємо, що 30 березня суд заарештував затримане в Азовському морі російське риболовецьке судно з анексованого Росією Криму.

2 квітня капітану риболовецького судна "Норд" оголошено підозру у порушенні порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Згодом капітан затриманого українськими прикордонниками судна "Норд" Володимир Горбенко був відпущений під заставу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: