fbpx
Сьогодні
14:27 16 Лип 2018

Європейські активи Газпрому підуть з молотка у разі невиплати Нафтогазу $2,56 млрд

Якщо Газпром не виплатить "Нафтогазу" $2,56 млрд, які російська компанія має сплатити за результатами двох рішень Стокгольмського арбітражу, її європейське майно продаватиметься на аукціонах.

Про це заявив головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, пише прес-служба компанії у Twitter.

"Якщо Газпром не сплатить, тоді, відповідно, їх активи, які арештовують по всій Європі, будуть реалізовуватися на аукціонах, і ми маємо отримувати гроші від реалізації цих активів на аукціонах", – сказав Вітренко.

28 лютого Стокгольмський арбітраж зобов'язав російського монополіста Газпром доплатити Нафтогазу України $4,63 мільярда за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту.

Враховуючи борги Нафтогазу, російський монополіст має сплатити $2,56 мільярда українській компанії. При цьому російській компанії щодня нараховуються відсотки в розмірі 500 тисяч доларів, поки вона не виконає рішення арбітражу про виплату боргу в Україні.

Також суд зобов'язав російську компанія поставляти до 5 мільярдів кубометрів газу в рік у 2018-2019 роках за цінами, які відповідають вартості блакитного палива на європейських газових хабах. Цю вимогу також не було виконано.

Сума $2,56 млрд була закладена у бюджет Газпрому на цей рік, однак він відмовляється її виплачувати з політичних міркувань.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: