fbpx
Сьогодні
09:52 16 Лип 2018

Українські зірки допоможуть вивчити абетку жестової мови

До фотопроекту «Зіркова абетка» долучилися ведучі, співаки, футболісти й інші знаменитості.

Фотопроект, у якому знялися відомі українські зірки, створений, щоб звернути увагу на проблему нечуючих людей і тих, хто втрачає слух, – а це понад 3 мільйони українців. Серед його учасників – Юрій Горбунов, Володимир Зеленський, Джамала, Андрій Хливнюк, Саша Кольцова, Остап Ступка, Олександр Шовковський та багато інших

Проект «Зіркова абетка» реалізує Gres Todorchuk PR в рамках ініціативи «Коли тиша заговорила» ГО «Відчуй». Її мета – привернути увагу до теми втрати слуху і адаптації нечуючих людей. За статистикою, кожен дев'ятий українець втрачає слух і часто про це не здогадується.

«Ми хочемо сказати усім нечуючим та тим, хто втрачає слух: «Ми вас чуємо! Ми вас відчуваємо!», – зазначають ініціатори проекту.

Жестовою мовою говорять понад 250 тисяч українців, але цієї мови не вчать у школах навіть на базовому рівні. Засновники «Відчуй» Людмила і Андрій Пишні вірять, що це можливо змінити. Що одного дня кожен знатиме, як сказати жестовою мовою «привіт» і «спасибі», а кожен, хто втрачає слух, зможе знайти розуміння і підтримку.

Виставка фотопроекту відбудеться восени одній із київських галерей. Окрім цього, світлини стануть основою освітніх плакатів і матеріалів, рекламної кампанії з популяризації жестової мови, благодійного календаря тощо.

https://www.facebook.com/grestodorchuk/posts/1609265085852081

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: