fbpx
Сьогодні
09:06 16 Лип 2018

Слідчі підозрюють в отруєнні Скрипалів російське ГРУ, - The NYT

Російська військова розвідка ГРУ ймовірно має причетність до отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії нервово-паралітичною речовиною "Новачок" у Солсбері.

Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на британського та низку американських високопосадовців.

За словами джерел видання, британські слідчі вважають, що напад на Скрипалів, ймовірніше за все, проводили нинішні або колишні агенти служби ГРУ, яких відправили до будинку колишнього шпигуна на півдні Англії.

Британські офіційні особи наразі намагаються дізнатися імена осіб, які, на їхню думку, провели цю операцію.

Тим часом, слідчі не виключають можливості того, що інше російське розвідувальне управління або приватний підрозділ можуть нести відповідальність за атаку.

"Агентство пов'язують з гібридною війною Росії в Україні, а також з анексією Криму в 2014 році. ГРУ було залучено до захоплення сирійських міст від імені президента Башара Асада. У більш мирних регіонах ГРУ звинувачують у створенні політичних потрясінь, мобілізації слов'янських націоналістів у Чорногорії та фінансуванні протестів для запобігання нещодавній зміні назви Македонії", – нагадує The New York Times.

Нагадаємо, 5 березня у британському місті Солсбері колишньому російському розвіднику Сергію Скрипалю та його дочці стало погано в торговельному центрі, після чого його госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною.

Після отруєння Скрипаля та його дочки голова уряду Великої Британії оголосила про висилання з країни 23 російських дипломатів.

Польща та низка інших країн ЄС згодом також оголосили про видворення російських дипломатів у зв'язку з отруєнням Сергія Скрипаля та його дочки.

У російській розвідці, в свою чергу, заявили, що в отруєнні Скрипалів винні агенти США та Великої Британії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: