fbpx
Сьогодні
19:46 16 Лип 2018

Проти свободи слова: у Білорусі планують на 3 роки посадити українського журналіста

Прокуратура Білорусі просить суд у Мінську засудити до трьох років ув'язнення журналіста й блогера Дмитра Галка, білоруського громадянина, який останнім часом жив і працював в Україні, висвітлював події в зоні бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Галка звинувачують у насильстві стосовно працівника білоруської міліції. Суд у його справі почався 10 липня у суді Совєтського району Мінська. Затримали журналіста в квітні, коли він повернувся до Білорусі з України, де жив протягом кількох місяців", – йдеться у повідомленні.

Слідчі заявляють, що Галко мав конфлікт із працівником міліції, в результаті чого в останнього розбився телефон. Журналіст звинувачення відкидає.

Дмитрові Галку 38 років, він працював у багатьох незалежних білоруських ЗМІ, серед останніх місць його роботи в Білорусі був заснований Павлом Шереметом опозиційний сайт "Белорусский партизан", який минулого року потрапив під блокування в Білорусі.

Галко був також позаштатним автором кількох українських ЗМІ, зокрема англомовного видання Kyiv Post. З 2014 року Галко здійснив багато відряджень на Донбас, писав про збройний конфлікт на сході України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: