fbpx
Сьогодні
18:07 16 Лип 2018

Краще, ніж Nord Stream 2: Нафтогаз пропонує знизити тариф на транзит газу

Починаючи з 2019 року Нафтогаз пропонує НКРЕКП знизити вартість транзиту територією України в 2,3 раза.

Про це повідомили у прес-службі компанії.

"Група Нафтогаз 13 липня 2018 року направила до НКРЕКП пропозиції щодо змін до чинної методики розрахунку тарифів на послуги транспортування природного газу, що була прийнята у вересні 2015 року. Запропоновані зміни мають на меті приведення положень чинної методики у повну відповідність з вимогами Регламенту Європейської Комісії (ЄС) № 2017/460 про затвердження Мережевого кодексу щодо гармонізованих тарифів із транспортування газу, що був прийнятий в березні 2017 року", – йдеться у повідомленні.

Запровадження нової методології могло б зменшити вартість транзиту газу через територію України починаючи з 2019 року в 2,3 раза порівняно з витратами за чинними регульованими тарифами, якщо будуть виконані певні умови.

"Такий тариф є меншим за очікувану вартість транспортування газу через маршрут "Північний потік – 2″ в розрахунку на 100 км, що додатково доводить економічну необгрунтованість побудови даного трубопроводу", – наголосили у НАК.

У Нафтогазі уточнили, що секретаріат Енергетичного співтовариства планує зробити Регламент №2017/460 обов'язковим для всіх членів співтовариства, серед яких і Україна.

"Зміни до методики розроблені АТ "Укртрансгаз" разом із фахівцями міжнародної компанії, що спеціалізується, зокрема, на наданні консультаційних послуг європейським національним регуляторам енергетичних ринків. "Нафтогаз" запропонував регулятору внести відповідні зміни до методики та застосувати її для розрахунку тарифів на наступний регуляторний період тривалістю п'ять років, що починається з 2019 року", – уточнюють у НАК.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: