Новини

Харків може залишитись без води цього тижня, Житомир і Кривий Ріг – на черзі

Харків може залишитися без води вже в цю суботу, а Миколаїв, Кривий Ріг, Житомир можуть залишитись без очищеної питної води в серпні.

Про це розповіла віце-президент Української асоціації водоканалів Ольга Бабій в ефірі Громадського радіо.

"Така ситуація по всіх містах, це просто питання часу. В якихось містах запасів хлору на 17 днів, в якихось  — 20", – відзначила вона.

За її словами, єдиний виробник необхідної сировини "ДніпроАзот" зупинився на технологічні ремонті роботи близько двох місяців тому, а потім просто не вийшов на виробництво.

"ДніпроАзот" — це компанія, яка виробляла і добрива, і соляну кислоту, і хлор, тому вони зупинили виробництво (через підвищення ціни на газ – ред.), оскільки основний їхній продукт – це добрива.

Тепер, щоб запустити виробництво хлору, всі виробничі та адміністративні витрати їм доведеться покласти на виробництво хлору. Відповідно, через це хлор має здорожчати в три рази.

"Якщо середньо ринкова ціна однієї тони рідкого хлору була 17-20 тисяч гривень, то зараз вона буде йти в розрізі від 42 до 56 тисяч гривень в залежності від логістики", – зазначила Бабій.

"ДніпроАзот" звернувся до Антимонопольного комітету з проханням надати йому дозвіл на таку ціну, але у зв'язку з тим, що вони не є визнаним монополістом де-юре, (але де-факто є), це не так просто. Антимонопольний комітет має розглянути заяву "ДніпроАзот" і дати на неї висновок. Буде він позитивний чи негативний, ми поки не знаємо", – додала вона.

За словами Бабій, на випадок якщо "ДніпроАзот" не буде у вівторок запущено в роботу, водоканали шукають альтернативний імпорт.

"Вже прийшли певні поставки з Румунії, ми ведемо перемовини з Польщею, Братислава підтвердила нам можливість відвантаження", – відзначила вона.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Генасамблея ООН розглянула ситуацію з вето рф на заборону ядерної зброї в космосі

Генеральна Асамблея ООН обговорила ситуацію навколо російського вето на проєкт резолюції Ради Безпеки щодо запобігання… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

The Independent: рф більше не використовує Керченський міст для постачання зброї

Після неодноразових українських атак по Керченському мосту російська федерація почала використовувати сухопутні маршрути в окупованій… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Керівник Офісу Президента провів четвертий раунд переговорів зі США стосовно безпекової угоди

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак у межах підготовки до укладення двосторонньої безпекової угоди провів четвертий… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ знищили ще понад 1100 окупантів та 37 артсистем ворога

Минулої доби, 6 травня, Сили оборони ліквідували ще майже 1200 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

ISW: Москва використовує дипломатичний шантаж та ядерні погрози, щоб контролювати Захід

Російська влада, використовуючи ядерні погрози та дипломатичні маніпуляції, знову активізує кампанію рефлексивного контролю, спрямовану на… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку наші захисники відбили 31 атаку військ рф

Найбільш гаряче було на Авдіївському напрямку - українські воїни відбили 31 атаку ворога. Загалом на… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.