fbpx
Сьогодні
22:46 16 Лип 2018

Дніпро може залишитися без води вже завтра, якщо не отримає хлор

Дніпро та прилеглі міста можуть залишитися без питної води через відсутність рідкого хлору.

Про це повідомляє комунальне підприємство Дніпропетровської облради "Аульський водовід".

"КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє, що на підприємстві склалась надзвичайна ситуація. У зв'язку з відсутністю поставок рідкого хлору від ТОВ "Аульська хлоропереливна станція", яка не в змозі виконувати умови договору поставки внаслідок зупинки виробництва на AT "Дніпроазот", на підприємстві залишився запас хлору до 9:00 год 17 липня 2018 року", – йдеться у повідомленні.

У підприємстві зазначають, що через відсутність реагенту для знезараження води, "Аульский водовід" може припинити постачання питної води споживачам міст Дніпро, Кам'янське, Верхньодніпровськ та прилеглих населених пунктів Дніпропетровського, Криничанського та Верхньодніпровського районів з 9:00 год. 17 липня 2018 року.

Раніше підприємство "Дніпроазот", який є виробником рідкого хлору, що використовують водоканали для знезараження питної води, попередило, що припиняє поставки та зупиняє виробництво рідкого хлору. Робота "Дніпроазоту" зупинилася 15 червня через підвищення ціни на газ.

"У зв'язку з цим на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води. Про складну ситуацію асоціація "Укрводоканалекологія" повідомила уряд з проханням втрутитися та вирішити питання з поставкою хлору", – зазначали у Асоціації "Укрводоканалекологія".

Наразі ситуацію з поставками хлору не вирішено. Питання щодо відновлення поставок рідкого хлору монопольним підприємством АТ "Дніпроазот" також вирішити наразі не вдалось.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: