fbpx
Сьогодні
11:41 15 Лип 2018

Знищують докази. У російському Кемерово почали демонтаж згорівшого ТЦ "Зимова вишня"

У російському місті Кемерово почався демонтаж будівлі торгового центру Зимова вишня, в результаті пожежі в якому загинули 60 осіб.

Про це повідомляє Сібірь.Реалії.

Відзначається, що рішення про це озвучив виконуючий обов'язки губернатора Сергій Цивільов.

Відомо, що мерія міста довго радилася про законність знесення торгового центру, оскільки рішення суду не було. Невідомо, чи з'явилося постанову пізніше.

Потерпілі виступають категорично проти знесення хоча б до моменту ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, тому що збереження будівель необхідно для проведення додаткових експертиз.

"Сьогодні відповідне клопотання направили слідчому. Якщо будівлю виключили з числа речових доказів, будемо його оскаржувати", – заявив адвокат потерпілих Дмитро Малінін.

У свою чергу, прес-служба адміністрації області повідомляє, що між сторонами було укладено угоду про ліквідацію центру.

Наразі будівельники приступили до розбору зовнішніх елементів. Орієнтовно через тиждень в Кемерово повинна прийти спеціальна важка техніка, за допомогою якої розберуть і вивезуть металеві та залізобетонні конструкції.

Повідомляється, що кожен з етапів займе більше місяця. Спершу знесуть будівлю сауни, після цього фахівці приступлять до демонтажу самого центру і котельні. Сусідні офісні будівлі, які належать до котельні, вже підключили до інших джерел теплопостачання.

Нагадаємо, пожежа в ТЦ Зимова вишня стався 25 березня 2018 року. Раніше слідком РФ заявляв про 64 загиблих в результаті пожежі, серед жертв – 41 дитина.

Пізніше слідком РФ зменшив число загиблих в результаті пожежі до 60 осіб.

Через два дні сотні городян вийшли на мітинг, вимагаючи відставки губернатора Кемеровської області Амана Тулєєва і президента Росії Володимира Путіна.

1 квітня Тулєєв достроково покинув пост губернатора Кемеровської області, проте пізніше його призначили главою парламенту регіону.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: