fbpx
Сьогодні
10:07 15 Лип 2018

Росія стала другою серед головних загроз безпеки для ЄС

Російська Федерація і міжнародні кримінальні організації посіли друге місце серед головних загроз безпеки для Європейського союзу.

Про це повідомляється в доповіді Європейської ради з міжнародних відносин.

У документі зазначається, що головну загрозу для країн Євросоюзу представляють радикальні ісламістські угруповання, третє місце в списку посіла КНДР.

Рейтинг складений на основі опитувань експертів з 28 країн ЄС, аналізу європейських ЗМІ та офіційних документів.

Згідно з документом, у 2008 році РФ була на четвертому місці за ступенем небезпеки, проте ситуація змінилася після анексії Криму. Крім того, недовіра до Росії зростає через кіберзлочинів і ворожих дій в інформаційному полі.

За прогнозами експертів, перераховані загрози збережуться, як мінімум, до 2028 року.

"Держави-члени (ЄС – прим. ред.) очікують, що світ стане більш геополітичним. Вони очікують, що загроза від джихадистів, міжнародних злочинних організацій, Росії та Північної Кореї в наступному десятилітті залишиться приблизно такою ж, а загроза від Туреччини і Китаю зросте", – наголошується в доповіді.

Найбільше небезпекою з боку РФ стурбовані такі європейські країни, як Фінляндія, Естонія, Румунія, Литва, Польща, Великобританія і Німеччина. При цьому Кіпр, Італія, Греція, Угорщина і Португалія, не бачать ніяких загроз з боку Росії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: