fbpx
Сьогодні
21:12 15 Лип 2018

Проти дискримінації: в Україні планують збільшити штрафи за сексизм в рекламі

В Україні можуть істотно зрости штрафи за сексизм і дискримінацію в рекламі. Такі зміни в закон "Про рекламу" запропонувала внести депутат Ірина Луценко.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що гендерна рівність є одним із напрямків Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, пише LIGA.NET

Наголошується, що Експертна рада з питань запобігання та протидії дискримінації за статевою ознакою при Міністерстві соціальної політики прийшов до висновків, що в Україні порівняно багато реклами дискримінаційного характеру. "Зображення еротичних частин жіночого або чоловічого тіла для залучення уваги насправді принижують гідність жінки", – йдеться в законопроекті.

Законопроектом пропонується накладати штрафи на рекламодавців, які розміщують, замовляють або виготовляють рекламу з сексистськими проявами, у п'ятикратному обсязі вартості виготовлення реклами. Повторні порушення протягом року призведуть до накладення штрафу в тридцятикратному розмірі вартості реклами.

У разі, якщо рекламодавець вкаже неправдиву інформацію про вартість дискримінаційної реклами, з нього пропонується стягувати штраф у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8 500 грн). Якщо вартість реклами з порушеннями встановити не вдасться, то штраф становитиме 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (10 200 грн).

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: