fbpx
Сьогодні
15:12 15 Лип 2018

Порошенко відзначив "особливе місце в українській історії" УГКЦ

Саме Українська Греко-Католицька Церква створила прообраз українського національного організму на основі церковної структури. Це сталося у часи, коли Україна була бездержавною і розділеною між сусідами.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи у Зарваниці на Тернопільщині під час Загальнонаціональної прощі.

"Особливе місце в українській історії посідає УГКЦ. Вона забезпечила постійну комунікацію із західноєвропейською християнською спільнотою. Вона вже багато століть опікується українською паствою. Саме УГКЦ, особливо в часи владарювання митрополита Андрея Шептицького, на основі церковної структури створила прообраз українського національного організму", – наголосив Порошенко.

Порошенко назвав митрополита Шептицького – "етнархом українського народу", батьком української нації. А наступник митрополита – Йосип Сліпий (народився на Тернопільщині) об'єднав українську діаспору та перетворив її на могутній чинник на шляху України до нашої незалежності.

"Національне відродження 80-х років минулого століття почалося із відродження УГКЦ. Услід за Церквою з катакомб вийшла і ціла Україна. Українська Греко-Католицька Церква весь період свого служіння, заплативши кров'ю святих мучеників, непохитно відстоює віру Христову та українську державність", – додав голова держави.

Нагадаємо, третій день поспіль до селища Зарваниця, що на Тернопільщині, сходяться тисячі прочан з усіх міст України та з інших країн світу. Цими днями у Марійському духовному центрі відбувається проща, що її присвячено 1030 Хрещення України-Руси.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: