fbpx
Сьогодні
14:07 15 Лип 2018

Парламент Грузії затвердив новий склад уряду

Парламент Грузії в суботу оголосив вотум довіри оновленому уряду, очолюваному прем'єр-міністром Мамукою Бахтадзе.

Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

Оновлений уряд після проведених структурних змін представлений 10 міністерствами замість 13 і апаратом держміністра з питань примирення і громадянської рівноправності.

Представляючи в суботу в парламенті урядову програму, прем'єр-міністр Бахтадзе заявив, що головними пріоритетами будуть зростання економіки, вирішення соціальних питань, інтеграція Грузії до євроатлантичних структур і відновлення територіальної цілісності на основі "примирення з абхазами і осетинами і будівництва разом з ними сучасної, процвітаючої, єдиної держави".

Парламентська опозиція не брала участі в голосуванні з оголошення вотуму довіри новому уряду.

"Представлена урядова програма нічим не відрізняється від програми колишнього уряду. Ідею малого уряду можна вітати, але, як з'ясовується, скорочення міністерств не вплинуло на витрати уряду. Для чого треба було відправляти у відставку колишнього прем'єр-міністра Георгія Квірікашвілі, якщо нічого не змінюється", – заявив журналістам представник парламентської опозиції Зураб Чіаберашвілі.

Уряд, очолюваний колишнім прем'єр-міністром Квірікашвілі, 13 червня цього року пішов у відставку. Прем'єр Квірікашвілі пояснив своє рішення "розбіжностями" з керівництвом правлячої партії "Грузинська мрія".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: