fbpx
Сьогодні
16:52 15 Лип 2018

До 2023 року світовий ринок їстівних комах збільшиться у 3 рази

В даний час світовий ринок їстівних комах оцінюється в $400 млн, однак до 2023 року прогнозується його зростання до $1,2 млрд.

Такі дані наводить Bloomberg, посилаючись на доповідь Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.

За даними організації, на Азіатсько-Тихоокеанський регіон, де поїдання коників вже давно не в новинку, до 2023 року доведеться менше половини від цієї суми – $477 млн. А на Європу і Латинську Америку – більше $500 млн замість нинішніх $170 млн. Північноамериканський ринок також очікує більш ніж триразове зростання – до $154 млн.

Всього в світі налічується близько 2 тис. різних видів комах, які придатнів їжу. Наявністю подібних продовольчих запасів можуть похвалитися близько 100 країн. Найбільше їстівних видів живе в Китаї, Таїланді, Індії та Мексиці.

Причини можливого зростання ринку – в основному економічні і екологічні. Так, за даними експертів, для виробництва кілограма багатих на білок цвіркунів необхідно в 5-6 разів менше корму і води, ніж йде на кіло яловичини. При цьому використовується в 14 разів менше землі, а виділення парникових газів менше в 1,5 тис. разів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: