fbpx
Сьогодні
Фото 21:38 15 Лип 2018

ЧС-2018: на фіналі учасниці Pussy Riot вимагали свободи політв'язням

Під час фінального матчу Чемпіонату світу з футболу, який пройшов у Москві на стадіоні Лужники, чотири учасниці Pussy Riot вибігли на поле, вимагаючи звільнити політв'язнів і припинити незаконні арешти на мітингах.

Як заявили на сторінці Pussy Riot у Facebook, в останній день ЧС-2018 таким чином вони провели акцію "Міліціонер береться до Гри".

"Ми вимагаємо: звільнити усіх політичних в'язнів, не саджати за лайки, припинити незаконні арешти на мітингах, допустити політичну конкуренцію в країні, не фабрикувати кримінальні справи і не тримати людей просто так у СІЗО", – наголошується у заяві руху.

Pussy Riot

"Сьогодні 11 років, як помер великий російський поет Дмитро Прігов, який створив у російській культурі образ Міліціонера, носія небесної державності. Небесний міліціонер перемовляється по рації з самим богом, стежить за вболівальниками на Чемпіонаті Світу, радіє перемогам збірної Росії, захищає сон немовляти .. . Земний же міліціонер фабрикує кримінальні справи, готується розганяти мітинги, є байдужим до голодування Олега Сенцова, переслідує політичних в'язнів, саджає за репости і лайки", – заявили в Pussy Riot.

Як зазначає РБК, інцидент в Лужниках відбувся на 52-й хвилині фінального матчу: чотири людини, одягнені в поліцейську форму, вибігли на поле, але охорона оперативно забрала їх з газону. Гру однак довелося зупинити на дві хвилини.

Pussy Riot

Як повідомляє Reuters, одного з тих, хто опинився на полі, зупинив захисник збірної Хорватії Деян Ловрен і затримував, допоки на допомогу не прибігли співробітники служби безпеки.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: