fbpx
Сьогодні
19:04 14 Лип 2018

На Чернігівщині гвинтокрил зачепив лінію електропередач і залишив без світла 5 сіл

На Чернігівщині 13 липня вертоліт Мі-2 здійснив аварійне приземлення в селі Лідін після того, як під час обробки полів гвинтом зачепив лінію електропередач.

Про це повідомляється у прес-службі Національної поліції України.

Повідомляється, що в результаті пошкодження лінії електропередач без електроенергії залишилися п'ять сіл району.

Зазначається, що гвинтокрил проводив обробку орендованих земель агропідприємства та гвинтом зачепив лінію електропередач напругою 10 кіловольт, після чого здійснив аварійну посадку.

За штурвалом вертоліта знаходився житель Кіровоградської області, який не надав документів на право керування вертолітом та пояснив, що вони знаходяться за місцем його проживання.

Після аварії пілот покинув місце події, але був затриманий поліцією в сусідньому районі.

За результатами медичного огляду чоловік мав ознаки алкогольного сп'яніння. Наразі чоловік знаходиться в лікарні із підвищеним тиском.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 ст. 281 КК України (порушення правил безпеки польотів повітряних суден особами, які не є працівниками повітряного транспорту, якщо це створило небезпеку для життя людей або настання інших тяжких наслідків).

Санкції статті передбачають штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років. Наразі триває досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: