fbpx
Сьогодні
Фото 22:42 13 Лип 2018

"Як ти посмів сюди припхатися?": у Лондоні проходять багатотисячні протести проти візиту Трампа

Фото Reuters

Десятки тисяч людей вийшли на протест у центрі Лондона, щоб висловити свою незгоду з політикою президента США Дональда Трампа, який перебуває у Британії з візитом.

Про це повідомляє канал ITV.

Організатори акції Together Against Trump ("Разом проти Трампа") з посиланням на дані поліції стверджують, що на вулиці Лондона у другій половині дня вишло більше ста тисяч людей. Газета Evening Standard наводить цифру у 250 тисяч протестувальників.

протести проти Трампа у Лондоні

Фото Reuters

В той час як американський лідер поряд з прем'єркою Британії Терезою Мей описував відносини своєї країни як "найвищий рівень особливого", демонстранти на вулиці кричали: "Трамп тут непотрібен!".

Повідомляється, що антитрампівська акція об'єднала людей різних переконань: противників і прихильників Brexit, профспілки, жіночі організації та правозахисників.

протести проти Трампа у Лондоні

Фото Reuters

Як передає ВВС, Трафальгарська площа, де проходить основний мітинг, заповнена людьми, однак на ній панує досить приязна атмосфера.

Люди прийшли з різноманітними антитрампівськими плакатами і акесуарами і скандують гасла протии американського президента. На плакатах можна прочитати написи на зразок "Це наш карнавал опору", "Я в жодному разі не шанувальник чоловіка з фальшивою засмагою", "Як ти посмів сюди припхатися?" , "Трамп смердючка".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: