fbpx
Сьогодні
21:33 13 Лип 2018

В Одесі стартує 9-й Міжнародний кінофестиваль: що покажуть

Одеський міжнародний кінофестиваль відкривається в п'ятницю, 13 липня, фільмом "Жінка на війні" (Ісландія, Франція, Україна) режисера Бенедикта Ерлінгссона. Фільм присвячений проблемі деградації навколишнього середовища, що передається через боротьбу жінки із захисту природи від виробників алюмінію і збереження височин Ісландії.

Стрічка брала участь у Каннському міжнародному кінофестивалі-2018 і отримала нагороду Консорціуму письменників і композиторів Тижня критики КМК, зазначає "Інтерфакс-Україна".

У конкурсну програму 9-го Фестивалю увійшли фільми з України, Польщі, Австрії, Франції, Індії, Румунії, Білорусі, США, Греції, Бельгії, Колумбії, Норвегії, Іспанії, Великої Британії, Туреччини та Палестини. Вони будуть боротися за гран-прі ОМКФ "Золотого Дюка" та інші нагороди.

У Національній програмі заявлено 5 повнометражних і 14 і короткометражних фільмів. Для участі в Міжнародному конкурсі відібрано 12 повнометражних фільмів з 19 країн. У конкурсі Європейських документальних фільмів ОМКФ-2018 беруть участь 8 фільмів із 11 країн світу – Нідерландів, Норвегії, України, Франції, Польщі, Австрії, Іспанії, Бельгії, Великої Британії, Туреччини, США.

Одеський міжнародний кінофестиваль

В українській ретроспективі "Танцюють всі", підготовленої ОМКФ спільно з Центром Олександра Довженка, покажуть стрічки, які висвітлюють маловідому історію українських музичних комедій 1930-1970-х рр.

У позаконкурсній програмі "Фестиваль фестивалів" будуть показані хіти Каннського, Берлінського, Венеціанського та інших МКФ.

До 100-річчя зі дня народження Інгмара Бергмана покажуть його шедевр "Персона".

З нагоди 70-річчя кінематографа Ізраїлю гості фестивалю зможуть ознайомитися з найкращими кінострічками цієї країни. Для дітей і підлітків безкоштовно представлять програму "ОМКФ – дітям" (спільно з Чілдрен кінофест).

Одеський кінофестиваль створив спеціальний проект #FreeSentsov з метою поширення інформації про долю незаконно ув'язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Серед іменитих гостей фестивалю володарка "Золотої камери" ("Сузаку", 1997) та гран-прі Каннського кінофестивалю ("Жалобний ліс", 2007), японський режисер Наомі Кавасе, фільми якої також будуть представлені на ОМКФ. На фестиваль прибув голлівудський актор, номінант на "Оскар" і "Золотий глобус" Ерік Робертс (брат актриси Джулії Робертс); французький актор Дені Лаван.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: