fbpx
Сьогодні
09:13 13 Лип 2018

Україна вже втратила 500 млн грн через Керченський міст

Фото Znaj.ua

Цього року Україна втратила вже щонайменше півмільярда гривень через Керченський міст.

Про це розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає Радіо Свобода.

"За найскромнішими підрахунками, цього року ми втратили вже півмільярда гривень. Це прямі втрати через зниження параметрів суден для перевалки в портах Маріуполя і Бердянська, але цих втрат, безумовно, набагато більше, якщо порахувати соціально-економічний ефект, втрати самих судновласників, бізнесу. Я думаю, що це на мільярди, і, можливо, навіть не гривень", – сказав Омелян.

За словами міністра, зараз найбільше шкоди завдає те, що міст обмежує прохідність суден. Це, зазначив Омелян, знижує економічну привабливість Маріупольського і Бердянського портів.

Крім того, додав міністр, є загроза закриття проходу Керченською протокою, як це було під час будівництва мосту.

Також, будівництво мосту спричинило екологічне забруднення значної частини України і завдало шкоди півострову Тузла.

За інформацією спеціалістів Інституту водних проблем і меліорації НАН України, орієнтовні збитки, заподіяні оточуючому середовищу Чорного та Азовських морів, за умови необхідності кріплення морських берегів, становитимуть щонайменше 10 млрд грн.

Нагадаємо, Керченський міст відкрився 15 травня 2018 року. 16 травня з обох сторін Керченської протоки відкрився автомобільний рух.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: