fbpx
Сьогодні
12:31 13 Лип 2018

Суд визнав, що NewsOne показав фейковий сюжет про корупцію в НБУ

Нацрада з питань телебачення і радіо довела у суді, що телеканал NewsOne транслював 26 вересня 2017 року в ефірі фейковий сюжет про засідання Комітету з фінансових питань Конгресу США щодо корупції у Нацбанку України.

Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський на своїй сторінці у Facebook.

"Маємо перший кейс щодо "фейкньюс". Національна рада довела у суді, що сюжет телеканалу NewsOne про засідання Комітету з фінансових питань Конгресу США щодо корупції у Нацбанку України, що транслювався в ефірі 26 вересня, був фейковим", – написав він.

Костинський нагадав, що учасником цього фейкового сюжету на телеканалі був Сергій Тарута, який потім написав у Facebook, що виступав з промовою на Комітеті з фінансових питань Конгресу США щодо корупції у НБУ.

Американському ж виданню The Weekly Standard, за словами Костинського, вдалося з'ясувати, що насправді жодних слухань в Конгресі з цього приводу не було.

"Отже, попередження NewsOne за трансляцію в своєму ефірі необ'єктивної, фейкової інформації залишається в силі", – констатував член Нацради.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: