fbpx
Сьогодні
12:50 13 Лип 2018

Рада схвалила за основу законопроекти для зниження акцизів на розмитнення авто

Український парламент ухвалив у першому читанні два законопроекти, які врегульовують розмитнення машин з Європи.

Про це повідомляє Рубрика.

Зокрема, законопроект №8487 вносить зміни до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизом легкових автівок.

Документом пропонується ввести нову модель оподаткування акцизним податком легкових моторних транспортних засобів.

У запропонованій системі має відбутися зміна оподаткування одиниці об'єму двигуна транспортного засобу на оподаткування одиниці легкового транспортного засобу.

Планується встановити базові ставки акцизного податку для нового легкового транспортного засобу з бензиновим двигуном об'ємом 1000 куб. см в розмірі 50 євро за одиницю і для нового легкового транспортного засобу з дизельним двигуном об'ємом 1000 куб. см в розмірі 75 євро за одиницю.

Інший проект закону №8488 вносить зміни до Митного кодексу та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Він дозволяє вводити обмеження на кількість авто, які можна ввозити без грошового забезпечення. Зокрема, нерезидент зможе без грошового забезпечення ввезти в режимі тимчасового ввезення лише одне авто.

Ввезення наступних легкових транспортних засобів передбачає наявність гарантії. Гарантом може виступити фінансова установа, яка візьме на себе зобов'язання сплатити суму всіх митних платежів, якщо авто не буде вивезено.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: