fbpx
Сьогодні
17:28 13 Лип 2018

Політв'язні: Балуху відмовили в умовно-достроковому звільненні

Суд в окупованому Сімферополі відмовив українцю Володимиру Балуху в умовно-дострокову (УДЗ) звільненні.

Клопотання подала адвокатка Ольга Дінзе. УДЗ розглядалося за першим вироком, за яким Балуха засудили до 3 років і 4 місяців позбавлення волі, повідомляє "Громадське радіо".

Дінзе заявила, що рішення суду було очікуваним. На її думку, саме через це "суд" відкладав розгляд клопотання про УДЗ до винесення нового вироку.

Нагадаємо, у Криму до 5 років колонії засудили українського політв'язня Володимира Балуха у справі про нібито побиття Валерія Ткаченка, начальника ізолятора тимчасового тримання в сел. Роздольне.

Раніше Володимира Балуха засудили в Криму до 3 років і 7 місяців колонії-поселення за звинуваченням у нібито незаконному зберіганні боєприпасів. Правозахисники вважають, що його репресували за проукраїнську позицію, зокрема за прапор України, який було вивішено на його подвір'ї. Згодом суд скоротив вирок на 2 місяці, виключивши з обвинувачення пункт про придбання боєприпасів.

Пізніше Балух, протестуючи проти вироку, оголосив безстрокове голодування.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: