fbpx
Сьогодні
09:00 13 Лип 2018

Freedom House підготувала пам'ятку Трампу про те, чому з Путіна не вийде друга

Правозахисна організація склала список причин, з яких президент США Дональд Трамп має зрозуміти, що з лідером Росії Володимиром Путіним не можна вести дружби.

Freedom House підготувала спеціальну статтю щодо причин, чому "з Путіна не вийде друга", передає  Голос Америки.

Так, організація звертає увагу, що Кремль звинувачують в організації вбивств за кордоном, ув'язненні політичних опонентів, вторгненні до Грузії та України, підтримці диктаторів та правих радикалів в Європі.

"Путін відправив російських спецпризначенців до Криму у лютому 2014-го року, після того, як протестувальники скинули корумпованого українського президента Віктора Януковича, контрольованого Кремлем. Захопивши контроль над регіоном силою, окупаційна влада сфальшувала референдум, щоб провести його формальну анексію Росією, яку не визнала міжнародна спільнота", – пише Freedom House.

Напередодні Дональд Трамп заявив, що не може описати президента Росії ні як ворога, ні як друга, але сподівається, що лідери двох країн зможуть стати друзьями "колись". Щоправда після цього він піддав критиці екс-президента Барака Обаму через захоплення Криму і сказав, що він би такого не допустив би.

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: