fbpx
Сьогодні
16:20 12 Лип 2018

Залишаться тільки "живі": Twitter планує видалити мільйони підозрілих акаунтів

Twitter обіцяє видалити облікові записи, які були заблоковані через підозрілу активність. Безпечні та "живі" акаунти обіцяють не чіпати.

Про це повідомляє The New York Times.

Більшість таких акаунтів належать, як вважають в Twitter, реальним людям, які в якийсь момент втратили над ними контроль і не змінили на вимогу компанії пароль. Представник Twitter заявив, що рахунок йде на десятки мільйонів акаунтів.

Очікується, що загальна кількість підписників знизиться на 6%. Середньостатистичний користувач втратить в середньому по 4 підписники, у великих аккаунтів рахунок може йти на тисячі.

Таким чином компанія визнала, що легкий доступ до фальшивих підписників, а також повільна реакція Twitter на проблему сприяла "накручуванню" фальшивих фоловерів та використанню таких аккаунтів у не найкращих цілях.

"Ми не хочемо стимулювати штучне збільшення фоловерів, оскільки це не точна міра впливу когось на платформу чи взагалі впливовість у світі", – сказав Дель Гарвей, віце-президент Twitter – "Ми вважаємо, що це дійсно важливий і значущий показник, і ми хочемо, щоб люди мали впевненість, що вони взаємодіють зі справжніми активними користувачами".

Для Twitter реформа відбувається в критичний момент. Незважаючи на те, що це невелика компанія з набагато меншим числом користувачів, ніж Facebook або Google, Twitter різко критикувався за те, що дозволяє розповсюджувати зловживання та "мову ненависті" на своїй платформі.

А разом з іншими соціальними мережами, Twitter був критичним інструментом впливу Росії на виборах 2016 року, коли для розповсюдження агітації та дезінформації використовувались десятки тисяч облікових записів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: