fbpx
Сьогодні
21:08 12 Лип 2018

Гумореска від президента: Порошенко розповів анекдот щодо шляху України до НАТО

Президент України Петро Порошенко не став коментувати свою ініціативу про переговори з Альянсом щодо надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО, але запевнив, що вважає вступ до Альянсу метою нашої держави.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання "ЄП" після завершення саміту НАТО.

Як відомо, в липні минулого року Порошенко пообіцяв розпочати консультації з Альянсом про те, що має виконати Україна для отримання плану дій щодо членства. Згодом він офіційно звернувся до Альянсу із листом з цього приводу. Однак зараз президент уникнув відповіді про потребу у проведенні таких консультацій. Із його відповіді виходить, що Україна нині концентрується на реформах, а не на отриманні статусу ПДЧ.

"Членство в НАТО є однозначною метою України. Та для цього нам потрібно робити свою домашню роботу, проводити реформи", – пояснив він.

"Є такий анекдот: господь, чого ти не даєш мені виграти в лотерею? І господь відповів: то купи лотерейний білет. От зараз ми, Україна, маємо купити такий білет: виконати свою частину роботи", – додав президент.

Порошенко додав, що на Брюссельському саміті 2018 року ставив за мету офіційне визнання прагнень України досягти членства в Альянсі, яке зрештою увійшло до рішення саміту.

"Моя мета як президента і як головнокомандуючого – це членство в НАТО. А мета конкретно на цьому саміті – підтвердження перспективи членства. І це було досягнуто", – заявив він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: