fbpx
Сьогодні
10:14 12 Лип 2018

Генсек НАТО натякнув Порошенку, як наблизити Україну до Альянсу

Українська влада повинна продовжувати реформувати країну, зокрема в оборонній сфері, щоб наблизитися до вступу в НАТО

Про це під час спільного брифінгу з президентом Петром Порошенком заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Рубрика.

Він зауважив, що довгостроковою ціллю України є вступ до Альянсу, тож увага організації сконцентрована на виконанні Україною реформ.

Столтенберг також привітав ухвалення закону про Національну безпеку, який є ключовим для встановлення цивільного контролю і демократичного нагляду над ЗСУ та службами безпеки.

"Закликаю зберігати темп (реформ, – ред.), це наблизить Україну до НАТО, але, найважливіше, – це зміцнить вашу безпеку і вашу демократію", – наголосив Столтенберг.

Він розповів, що в рамках сьогоднішніх засідань разом з керівництвом Грузії та України будуть обговорювати безпекову ситуацію навколо останньої та всередині країни, а також подальшу співпрацю з нею.

Президент Петро Порошенко 11–12 липня здійснює візит до Бельгії, де бере участь у заходах саміту НАТО на запрошення генерального секретаря альянсу Єнса Столтенберга.

Раніше голова місії України при НАТО Вадим Пристайко розповів, що Україна на саміті НАТО проведе обговорення небезпек, що існують на східному фланзі альянсу з боку Росії, відносин України та Організації Північноатлантичного договору й просування Києва до членства у блоці.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: